One pair of shoes

Hej! Jag köpte ett par riktigt fina skor i lördags och tänkte visa dom. Så här ser dom ut på dinsko.se:


Och så här blev bilderna som jag tog i "de verkliga livet" (bilderna visar verkligen inte skorna i sin rätta glans):



Visst är dom vackra? När dom sitter på mina glåmiga fötter så är dom ännu finare.

Hey

Heeey! Sitter här och kollar på gamla avsnitt av "Vad blir det för mat?". Jag älskar matprogram, tycker det är så mysigt att sitta och titta samtidigt som man får lite inspiration. Jag tror jag ska gör en ny header och ändra lite på bloggen. Nu ska jag kila neråt. Ha en bra dag!

En nystart?

- I will find someone who deserves my touch after all the hurt is through

- I will learn to love again

- I will survive

Detta är bara några få av alla klyschor vi intalar oss själva efter en olycklig flört, förälskelse m.m. För att känna hopp igen och våga visa tillit till någon igen. När man blivit så nedtryckt i skiten, fått sitt hjärta krossat eller hur man än beskriver de oerhört krävande verklighet man befinner sig i, måste vi hitta ett nyckelhål att kika ut genom igen. Nyckelhålet på dörren till hoppets och nystartens land (oj, vad det blev poetiskt :p). Men det är ju så vi alla känner, att vi måste börja om på nytt och skaffa nya visioner. New goals in life! 

Men går det att starta om? Finns det något vi har rätt att kalla för "en nystart"? Jag tror att en människa som ska klara av detta verkligen måste vara stark och självständig, för man kan inte förvänta sig att ha stöd med sig hela vägen och man måste helhjärtat vilja lämna det bakom sig. Jag tror inte det är många som klarar det och absolut inte så många som antalet gånger jag hör små utrop om att en nystart är på g.

Jag tänkte därför från och med nu, för jag har självklart också legat och tryckt på dessa tankar, försöka tänka på detta viset; jag ska inte starta om och skaffa en ny tårtbit till mitt liv utan jobba med de delarna som jag har problem med. 

Det är ingen idé att lägga något ofärdigt bakom dig för du kommer ändå aldrig släppa det helt (jag funkar så i alla fall). Det kan kännas skönt för stunden, veckan, månaderna men jag lovar att det alltid kommer att hemsöka dig längre fram.       

Sommarjobb

Jag har fått sommarjobb, gött säger jag! I fyra veckor ska jag jobba på ett hotell här hemma. Så nu är min sommar nästan fullbokad; jag är ledig cirka två veckor efter skolavslutningen sedan jobbar jag fyra veckor. Efter det ska jag på fotbollscup i Danmark och sedan hem för att vara hemma en vecka och vila ut. Sedan till Kroatien i en vecka och när jag kommer hem därifrån har jag en vecka ledigt innan skolan börjar. Och på den tiden ska jag hinna flytta också! Det kommer såklart vara lite halvdant i våran lägenhet under de första veckorna och det tar väl ett tag innan vi vänjer oss.


Söndag

Hej bloggen! De har inte blivit mycket skrivit här på bloggen under de senaste dagarna, har bara inte blivit av. Men nu fan, nu är det påsklov och då blir det kanske lite mer av det, hehe.

I fredags var jag hemma på kvällen, skulle bort men det blev inte riktigt så. Så jag gick och la mig tidigt och hade en sån där riktig skitkväll - grävde ner mig i sängen tidigt och alla känslor verkligen bara svämmade över. Jag tror vi behöver sånna stunder ibland, stunder då vi avreagerar oss ordentligt.

I lördags åkte jag till Örebro och did some shopping, kanske kan visa inköpen någon dag. Jag köpte förresten världen finaste skor! De är först och främst tänkta till skolavslutningen men de kommer nog användas flitigt resten av sommaren också. Ååh, vad jag längtar!

Jag ska kanske ta och baka chokladbollar lite senare...

En blommig sommar i år


Somrig inspiration


Daglig uppdatering



Hej! Hittade den här fina klänningen på Topshop, jag tycker den är söt. Vad tycker du?

Idag har jag tränat lite smått. Gymmet har stängts ner för renovering i sin vanliga lokal så det har flyttats till ett annat ställe. Ingen hit direkt, det var fullt av norrmän där. Jag har inget emot norrmän i allmänhet men det känns lite småobehagligt när man är ensam i ett rum med fem 20-25 åringar som sneglar emot en lite då och då, hehe. Jag kom därifrån i gott skick som tur var. Den nya lokalen är mycket trängre och det finns inga lampor eller kontakter där än - så några av konditionsmaskinerna funkade inte. Det blir nog bättre med tiden! 

Nu ska jag sitta här och dega resten av kvällen, känner mig ohört slapp men kan inte komma på någon att göra. Plocka iordning lite i rummet kanske jag kan göra trots allt... Ha de gött! 

Skolavslutningsklänning

Hej! Idag låg jag i sängen tills ett, jag kunde inte sova inatt pga en jäkla jobbig mensvärk som inte ville sluta. Jag somnade till slut vid halv fyra-fyra iallafall men värken hälsar fortfarande på lite då och då. Nu sitter jag med datorn i knät och iklädd mjukiskläder, ska kanske åka upp och kolla på handboll som börjar klockan tre... väntar på svar från en kompis bara. Nej fan, jag tror jag får gå och stoppa i mig en alvedon. Jag brukar försöka bli att göra det för jag tycker inte dom funkar särskilt bra men frågan är vart gränsen går.

Jag har kollat runt och spanat efter skolavslutningsklänning och har hittat en att bli kär i. Jag tycker den är väldigt söt. Problemet är bara att jag har ganska blek hud och blek hud + beige brukar inte stå hand i hand. Vad tycker ni? 


Kuddar


Två styck fina kuddfodral, från H&M båda två. Lite olika stil på båda och håller just den till höger närmast till hjärtat, den är väldigt mycket jag

Hej


Ikväll väntas ostbricka, vindruvor och glass. Göööööööött!

Natti

Halooo! Gästerna har åkt hem, jag har diskat och städat upp och sitter nu och kollar på Paradise Hotel på tv4play. Min lillasyster kommer hem när som helst tror jag så, oj nu kommer hon. Yes, soooooooov gött!


Kaka i ugnen och käk på G

Hej! Ikväll har jag en liten middagsbjudning hemma hos mig, hehe. Så jag har precis slängt ihop en sockerkaka som ska vara en del av efterrätten och ska nu fundera ut hur jag ska göra med köttfärsen till varmrätten - hasselbackspotatis med något med köttfärs (funderar på någon slags biff) och smör eller gräddsås till. Smör kanske passar bättre? Bara det inte blir för torrt. Jag tror det blir lyckat! Hoppas det. Jag tror jag ska gå ut och plocka några löv eller liknande som jag kan dekorera med. Simma lugnt!

Känslor

Att känna sig förälskad eller kär måste ju vara den allra bästa känslan vi människor kan känna! Det härliga pirret i magen, förväntnigarna och känslornas egna berg- och dalbana. Tänk tiden då man vaknade på morgonen med förhoppningar om att denna dagen, då kommer det fan hända någonting, men också besvikelserna och tårarna som faktiskt inte gjorde något. Bara jag fick kolla på honom och känna hans närvaro, det vägde upp alla andra känslor. Nu när vårkänslorna börjar krypa tillbaka efter en lång semester så följer dessa fantastiska känslor med i resväskan. Som tur så har jag bara öppnat någon centimeter av dragkedjan än så länge... 


Kvällstid

Nu ska jag bädda ner mig och läsa igenom de sista inför SO-provet för att sedan somna in i en förhoppningsvis god natt sömn. Sov gött!

Here´s some clothes


Mätt och belåten sitter jag här i soffan och tänkte bjuda på lite insperation. Jag vet att skorna inte är dom ultimata för denna kombination men dom sitter väldigt bra på fötterna och är snyggare i verkligheten än på bild. Blommiga leggings tycker jag känns väldigt fräscht och kan lyfta upp en ganska vanlig outfit. Nu ska jag packa...  

Lite småprat

Hej goda vänner! Tiden går och går och jag hinner knappt med, visst känns det så här på vårkanten? Nu när jag är inne i slutspurten av nian så bubblar känslor och aggressioner runt och jag har inte koll på vad jag egentligen känner och gör. Igår hade vi nationellt prov i engelska, läsförståelse och hörförståelse. Jag tror det gick hyfsat bra och jag hoppas att resultatet stämmer med min känsla också. Jag borde egentligen läsa på sämhällsprov nu och jag ska snart det, klockan halv tio imorn kommer ett prov i internationell politik ligga på min bänk redo att fyllas i med smarta meningar. Håll alla tummar och tår!

Det blev ingen träning igår, gymmet var stängt (det skulle vara öppen egentligen) men det blev iallafall en 8 km långpromenad istället för att komplitera någorlunda. Idag blir det säkert fotbollsträning, om inte himlen ramlar ner eller jag blir akut magsjuk såklart. Jaja, ha en underbar onsdag!  

Träning

Hallo hallo! Ikväll ska jag träna, både kroppen och på SO-prov. Jag åt precis och ska nu upp och slänga på mig lite träningskläder. Kyssar och tack!


Kärlek vid första ögonkastet

Jag har en liten fråga, tror ni på kärlek vid första ögonkastet? Jag är osäker om vad jag tror, jag har aldrig trott på det förut och jag tror inte jag gör det nu heller. Det kanske behövs ett visst ögonblick, då man får uppleva det, för att kunna få en inblick i det. 
Jag är inte äns säker på om jag tror på äkta kärlek, jag må vara pessimist. Hur kan vi veta att vi ska hitta någon som passar just oss? Är det inte lätt att om vi råkar hitta den här killen som är den "rätta" att vi då går in med en optimistisk tro och tror att vi inte måste anstränga oss eftersom vi är "kärleksfränder"?

Jag ser gräset!

God kväll gott folk!
Som rubriken har antydit så var idag var den första gången på länge som jag såg gräs sticka fram under det vita, kalla täcket som täckt marken ett bra tag nu. Det var en riktigt glad överraskning för stunden men min inställning ändrades senare när jag och Jennie gick i slasket och vi blev blöta in på bara huden. Nu är det bara till att vänta tills slasket har smälts bort och gräset kan få uppleva solljuset igen.

Imorgon har jag fysikprov och jag känner mig väldigt osäker samtidigt som jag känner att jag inte kan träna mer. Problemet är nog att det känns så ovant att inte lägga ner så mycket tid på påläsning innan prov och detta provet har inte behövt så mycket av det. Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och underhålla mig av CSI och se vad Facebook kan erbjuda.

:)

Nu börjar snart Wallander på tv4. Hehe, men för tillfället kollar jag på Blåsningen. Jag tror jag ska börja lägga in lite bilder på bloggen, det kanske blir roligare att läsa och titta in här då?

Söndag

Hej! Tiden går fort framåt och det är inte långt kvar tills skolavslutning känns det som. Även fast skolavslutningen känns rätt avlägsen nu när det ligger så mycket snö på marken. Jag tänkte vakna till lite mer (är fortfarande slapp och saknar sängen) och sedan staka mig ut och springa. Ja, vi får se hur det blir med det, hehe. Ha en bra söndag!

friday

Fredag och kvällen är halvplanerad, har en dålig känsla i magen men jag håller tummarna för att det blir lyckat. Det var allt för dagen, ha en bra kväll!

Är vi bortskämda?

På kvällarna (och på dagarna), när jag sitter/ligger och tänker så har jag under dom senaste dagarna återkommit till ett och samma ämne varje gång; bortskämdhet. 

Är vi födda bortskämda? Om vi skulle ta en nyfödd bebis av något snobbigt, rikt par, som till all förmodan skulle skämma bort sitt barn, och placera det i en familj som lever med en lägre standard och som inte skulle kunna uppfylla barnets alla framtida önskningar, hur skulle det barnet utvecklas och vad skulle hon/han bli för en slags människa? Sitter det i barnets natur och sinne att få det han/hon önskar sig eller kommer det barnet anpassa sig av sin uppväxtmiljö? Kommer denna lilla person få liknande personlighetsdrag som sina biologiska eller sina nutida föräldrar? 

Jag själv tror att bortskämdhet inte alls sitter kromosomerna men däremot så kan den lilla illvilja som leder fram till de sitta där. Men jag tror att barnet lätt kan växa upp och skämma bort sina barn sedan, eller?

Sätter en "fattig" uppväxt spår av vett och medkänla eller av hämd och besvikelse? 

2 mars 2010

Goder morgon alla! Idag har jag sovmorgon tills tio över nio så jag kan ta det skapligt lugnt. Så då passade jag på att sätta mig framför datorn och skriva här lite, eftersom jag inte har varit så trogen på bloggen dom senaste dagarna. Jag har tagit på mig kläder, tröja och linne från Gina Tricot och leggings med skinndetaljer från Lindex. 

Här hemma har snön sakta börjat smälta, men de blir ju kallt med jämna mellanrum igen så det kommer antagligen ta en tid innan allt är borta. Jag stör mig inte på snön, jag älskar snö och tycker det är jätteroligt att ha en sån här vinter eftersom det är den "första" riktiga vintern i mitt liv. Jag tycker bara att slasket är riktigt jobbigt, skorna blir blöta och det går inte att ta sig fram på vägarna. Så vintern får gärna stanna någon vecka till bara den försvinner fort utan allt för mycket slask. När tror ni att snön är borta?


RSS 2.0